Yrityksen nettinäkyvyyden lisääminen

Internet ja www ovat jo pitkään olleet yksi tärkeimmistä keinoista tuoda yritykselle näkyvyyttä ja markkinoida yrityksen tuotteita sekä palveluja. Usein uuden firman perustamisen jälkeen ensimmäinen konkreettinen asia, joka tehdään, onkin juuri oman verkkosivuston perustaminen.

Pelkkä www-sivu ei kuitenkaan takaa vielä yhtään mitään liiketoiminnan kannalta. Internetissä on nimittäin niin paljon sivustoja, että jos ne kaikki printattaisiin A4-kokoisille papereille, ylettyisi paperipino kuuhun ja vielä hieman etemmäksikin. On siis selvää, että tarvitaan aktiivisia toimia, jotta asiakkaat löytäisivät yrityksen tuotteet ja palvelut; eli toisin sanoen yrityksen nettinäkyvyys paranee. Www-sivuston markkinointiin on olemassa useita hyviä keinoja, joista osa on täysin ilmaisia, ja osa edellyttää rahallista panosta.

Hakukoneoptimointi

Jos tarkastellaan maksuttomia keinoja näkyvyyden parantamiseen, voisi niistä ensimmäisenä mainita sivun hakukoneoptimoinnin eli SEO:n (Search Engine Optimization), joka tarkoittaa sivun sisällön suunnittelua niin, että Google ja muut hakukoneet löytävät sen mahdollisimman helposti. Aiheesta löytyy runsaasti tietoa internetistä, ja SEO:a voi myös opiskella itse tai hankkiutua kurssille, joita monet IT-alan kouluttajat järjestävät Suomessakin.

Blogit ja keskustelupalstat

Hakukoneoptimoinnin lisäksi on hyvä pitää mielessä kaikki ”vanhat hyvät keinot”, jotka ovat olleet käytössä jo www:n alkuajoista lähtien: oman sivuston lisääminen erilaisille linkkilistoille ja muille aiheeseen liittyvillä sivustoille. Keskustelupalstat ja blogit ovat myös erinomaisia paikkoja oman sivuston promootioon, kunhan muistaa, ettei syyllisty ns. spämmäämiseen eli yliampuvaan oman linkin levittämiseen.

Arvostelut

Yksi merkittävimmistä tavoista saada yritykselle näkyvyyttä ja uskottavuutta ovat kuitenkin erilaiset arvostelut. Verkkokaupoissa yleisesti käytössä olevien asiakasmielipiteiden lisäksi avainasemaan nousevat erityisesti ammattilaisten sivustoista tekemät arviot; eräs mainio esimerkki tästä on Casinooppaan arvostelu Betsafen pelipalvelusta. Positiivinen arvostelu toimii samalla myös erinomaisena mainoksena kyseiselle pelisivustolle.

Sosiaalinen media

Tämän päivän suosituimpia internet-sivustoja ovat erilaiset sosiaalisen median palvelut, erityisesti Facebook ja Twitter. Nämä ovat luonnollisesti myös hyviä paikkoja tuoda lisää näkyvyyttä omalle kotisivulleen, ja parhaimmillaan sosiaalisessa mediassa voi saada aikaan ns. lumipalloefektin, kun käyttäjät jakavat sivun linkkiä edelleen. Avainasemassa on päivityksen sisältö: jotta ihmiset lukevat sen, ”tykkäävät” siitä ja jakavat sitä eteenpäin, pitää päivityksen olla aidosti kiinnostava ja erottua jollakin tavalla muista.