Vuoden 2014 verkkosivutrendit ja parhaat sivustot

Vuoden 2014 trendit verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa on listattu. Samoin kuin tyyliltään joukko parhaiksi arvioituja verkkosivustoja. Verkkosivustojen ominaisuuksien jatkuvalla kehittämisellä pyritään parantamaan käyttäjäkokemusta, tekemään sivustoilla surffaamisesta mahdollisemman sujuvaa ja miellyttävää. Parhaat trendit jäävätkin pysyvämpään käyttöön sivustosuunnittelussa, toisin kuin jotkin ohimenevät muotioikut.

Vuoden 2014 keskeisiin trendeihin kuuluu ensinnäkin sivuston responsiivisuus, joka tarkoittaa sivuston skaalautumista eri laitteille sopivaksi aina tietokoneen näytöstä tabletteihin ja älypuhelimiin. Koska nettisivuja luetaan yhä enemmän mobiililaitteilta, myös sivustosuunnittelussa on alettu huomioimaan tätä seikkaa siirtymällä esimerkiksi ns. yhden sivun sivustoihin, joilla edetään selaamalla sivua eteenpäin perinteisen klikkailun sijaan.

Tyylillisesti sivustoilla suositaan yksinkertaisen tyylikkäitä ja hillittyjä ulkoasuja. Yksinkertaisuudella pyritään kiinnittämään huomio olennaisiin asioihin eli itse asiasisältöön. Erilaisista tehosteista ja huomiota hajottavasta pikkusälästä on alettu luopua. Yksinkertaisuus myös nopeuttaa sivuston latautumista. Lisäämällä tyhjää tilaa tekstikappaleiden välillä kevennetään lukukokemusta. Aloitussivuna toimii usein yksi iso kuva. Värimaailmat ovat neutraaleja. Valkoista, mustaa ja harmaansävyjä näytään suosivan tällä hetkellä eniten. Vaihtuvat kuvasliderit on korvattu yksittäisillä suurilla taustakuvilla tai taustavideoilla.

Kiinteä navigaatiopalkki sivun ylä- tai vasemmassa laidassa helpottaa valikon käyttöä sivuja selatessa. Sosiaalisen median ikonit sivustolla kuin sivustolla ovat lähes pakollinen juttu tykkäämistä, jakamista ja kommentointia varten. Parhaat sivut syntyvät, kun yhdistellään jo perinteisesti hyväksi havaittuja ominaisuuksia uusiin netin käyttöä helpottaviin ja nopeuttaviin elementteihin.

Vuoden 2014 huippusivustoihin rankattiin mm. Grovemade, The Capitol, Jack Daniels Bar Stories, Jam3, Huge Inc., Volkswagen ja The Hobbit – A Journey Through Middle-Earth.