Sosiaalisen median markkinointi

Sosiaalinen media on oivallinen apu yritysmarkkinointiin ja lähes kaikki menestystä tavoittelevat yritykset käyttävät sitä hyödykseen. Somen käyttöön markkinointikanavana kannattaa kuitenkin tutustua ja panostaa, sillä väärin käytettynä se saattaa alkaa toimimaan yritystä vastaan.

Facebook

Luodessasi sivustoa, muista tehdä se yrityssivustojen puolelle, sillä Facebookin ylläpito tarkistaa ajoittain henkilökohtaisten ja yritysprofiilien tilaa ja sulkee tilit, joita käytetään väärin. Suunnittele huolellisesti, millaisena haluat yrityksesi näkyvän. Postaa kuvia konferensseista ja tapahtumista, linkitä toimialaasi liittyviä juttuja, julkaise säännöllisesti ja yhdistä asiallisuuteen ripaus hauskuutta. Tämä tuo yrityksesi toiminnan aavistuksen lähemmäs ihmisiä.

Twitter

Käytä palvelun 140 sanan tila hyvin, ole kohtelias ja keskity olennaiseen. Opettele käyttämään hashtageja ja twiittaa muiden juttuja eteenpäin. Twitterin tunnus ja kuva kannattaa valita huolellisesti: nimen tulee olla helppo ja mieleen jäävä, kuvan asiallinen ja paljon kertova. Twitterin käyttö on taidetta, ja se joka osaa pukea pieneen tilaan paljon sanoiksi, onnistuu taatusti hyödyntämään kanavan markkinointiarvon.

Blogi

Harkitse tarkkaan blogin nimeä ja sanomaa. Miten saat sen kautta markkinoinnin parhaiten perille oikeille henkilöille? Laadi yrityksesi taustan mukaan tapahtumakalenteri ja bloggaa tärkeistä tapahtumista. Hyvät ja laadukkaat kuvat tuovat blogiin lisäarvoa. Bloggaa säännöllisesti ja pysy uskollisena tyylillesi. Asetukset ja ulkoasu ovat tärkeä osa imagoasi, joten keskity niihin. Sosiaalisen median painikkeiden tulee olla hyvin esillä, tekstin sujuvaa ja kielen tasokasta. Linkkaa juttujasi Twitteriin ja Facebookiin. Muista, että sosiaalinen media on interaktiivinen kanava: vastaa seuraajien viesteihin nopeasti ja käytä vinkit ja ehdotukset hyödyksesi.