Parhaat suomalaissivustot suurilla taustakuvilla

Suuret taustakuvat ovat laittaneet isokenkäisen jalkansa nykyisten nettitrendien syvyyksiin vievän takaoven väliin. Tylsät yksiväriset taustat ovat siirtymässä ainakin osittain historiaan, sillä korkearesoluutioisten näyttöjen kehityksen myötä voimme nauttia entistä paremmasta kuvanlaadusta myös verkkosivuilla. Liian monimutkaiset kuvat voivat toki alentaa sivuston miellyttävyyttä, onhan yksinkertaisuus niin ikään yksi keskeisimmistä verkkosuunnittelun trendeistä.

 

Awwwards.com –sivusto on löytänyt kolme suomalaista nettisivua, joissa suuret taustakuvat on onnistuttu upottamaan sulavasti sivuston sisältöön:

Janne.me on menestyneen graafisen suunnittelija Janne Koivistoisen luoma portfoliosivusto. Sivuille astuessaan kävijä tuskin pystyy välttymään huomaamasta somberopäistä bulldoggia, joka kenties kuvaa artistin omaa elämännäkemystä. Sivua alas rullatessa vastaan tulee Koivistoisen suunnittelemia verkkosivustoja niitä kuvaavilla taustakuvilla, jotka kertovat suunnittelijan monipuolisista kyvyistä erilaisissa tehtävänannoissa. Janne.me on oma valintamme parhaaksi suomalaiseksi suurten kuvien sivustoksi loistavalla käyttöliittymällään ja näyttävällä ulkoasullaan.

Kaksi muuta Awwwardsin mielestä mainitsemisen arvoista sivustoa ovat päivittyneet uutislehti Keskisuomalaisen sivut sekä Tampereen taidemuseon Muumilaakso –sivut. Erityisesti Keskisuomalaisen sivusto on jotain uutta ja erittäin miellyttävää vaihtelua perinteisiin uutissivustoihin, joissa olemme tottuneet selaamaan viimeksi vuosituhannen taitteessa vaikuttavilta näyttäneissä käyttöliittymissä. Muumilaakson sivut puolestaan räväyttävät kävijänsä silmille uniikkeja piirroksia muumimaailmasta, ja myös käyttöliittymä on onnistuttu luomaan erittäin helppokäyttöiseksi, luultavasti koko perheen verkkovierailuja ajatellen.